Prospect, contraindicatii Parasinus


prospect parasinusVorbim despre prospect, contraindicatii Parasinus. Datorita reclamei de la tv, m-am gandit sa prezint prospectul Parasinus si contraindicatiile Parasinus. Din moment ce este atata reclama la tv,m-am gandit sa vorbim putin despre prospectul Parasinus pentru ca ma gandesc ca multa lume il cumpara.
Bineinteles poti citi prospectul si dupa ce il cumperi, insa nu strica sa te informezi dinainte.
Iata un mic prospect Parasinus


Indicatii Parasinus
Paracetamol Sinus este indicat pentru profilaxia si tratamentul rinitelor alergice si vasomotorii si pentru tratamentul simptomatic al racelii comune si gripei (pentru ameliorarea stranutului, rinoreei, congestiei nazale si sinusale, febrei, cefaleei si durerilor musculare).

Contraindicatii Parasinus

* Hipersensibilitate la paracetamol, fenacetina sau alte antiimflamatoare (risc crescut de reactii alergice); hipersensibilitate la cloraniramina sau alte antihistaminice; hipersensibilitate la pseudoefedrina sau alte amine simpatomimetice; hipersensibilitate la oricare dintre excipientii produsului.
* Deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenaza.
* Insuficienta renala severa (riscul de reactii adverse renale poate fi crescut in cazul administrarii prelungite de doze mari).
* Tulburari uretro-prostatice cu risc de retentie urinara.
* Glaucom cu unghi inchis sau predispozitie la glaucom cu unghi inchis; glaucom cu unghi deschis.
* Hipersensibilitate arteriala severa.
* Insuficienta hepatocelulalra.
* Insuficienta coronariana severa.
* Tratament concomitent cu inhibitori de monoamino-oxidaza (IMAO) non-selective (vezi Interactiuni).
* Copii sub 12 ani.

Precautii:

Se recomanda sa nu se depaseasca dozele recomandate.

Daca apar reactii de hipersensibilitate, tratamentul va fi intrerupt imediat.

Tratamentul va fi intrerupt daca apar palpitatii, tahicardie, greata.

Datorita continutului in paracetamol, asocierea cu antiimflamatoare nesteroidiene se va face la doze adaptate si se va evita administrarea pe termen lung.

Clorfeniramina se administreaza cu prudenta la copii si la varstnici.

Datorita prezentei clorfeniraminei, nu se recomanda administrarea de Paracetamol Sinus cu alcool etilic sau medicamente care contin alcool etilic (vezi Interactiuni).

Similar celorlalte simpatomimetice pseudoefedrina se administreaza cu prudenta la pacienti cu hipertiroidie, boli cardiovasculare (hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica etc.), diabet zaharat si psihoze.

Sportivii trebuie atentionati ca produsul contine pseudoefedrina care poate da rezultate pozitiva la testele practicate la controlul antidoping.

Nu se recomanda asocierea cu simpatomimetice.

Administrarea indelungata poate scadea sau inhiba secretia salivara, prin aceasta contribuind la dezvoltarea cariilor, bolilor periodontale, candidozei orale.

Interactiuni:
agonistii morfinici, antiacidele, carbunele activat si anticolinergicele scad viteza de absorbtie a paracetamolului, dar nu si cantitatea totala absorbita, iar cisaprida ii creste rata de absorbtie. Toxicitatea paracetamolului este crescuta de administrarea concomitenta de alcool etilic, antiinflamatoare nesteroidiene, acid acetilsalicilic sau alti salicilati, barbiturice, carbamazepina, hidantoina, rifampicina, sulfinpirazona, saruri de aur. Paracetamolul creste riscul de aparitie a reactiilor adverse ale anticoagulantelor orale, antifungicelor - derivati de imidazol, carmustinei si inruditelor, doxorubicinei si inruditelor, izoniacidei si inruditelor, mercaptopurinei, ciclosporinei, cloramfenicolului, metothrexatului. Estrogenii si contraceptivele estro-progestative cresc metabolismul hepatic al paracetamolului. Paracetamolul poate reduce reactiile adverse ale interferonului.

Riscul de aparitie a reactiilor adverse ale clorfeniraminei este crescut de administrarea concomitenta cu deprimante ale sistemului nervos central SNC (antidepresive sedative, barbiturice, hipnotice, analgezice opioide, metadona, neuroleptice, anxiolitice, alcool etilic), atropina si alte anticolinergice (antipresive triciclice, antiparkinsoniene, anticolinergice centrale, antispastice neurotrope, disopiramida, neuroleptice fenotiazinice), fenitoina. Este contraindicata asocierea cu alcool etilic, sultoprida si inhibitori de monoaminooxidaza (IMAO).

De asemenea este contraindicata asocierea cu IMAO si datorita continutului de pseudoefedrina. Pseudoefedrina se asociaza cu prudenta cu guanetidina sau cu substante inrudite si cu anestezice volatile halogenate.



Doze si mod de administrare:

Adulti: 1-2 comprimate Paracetamol Sinus de 3 ori pe zi (nu se vor administra mai mult de 6 comprimate / zi si mai mult de 2 comprimate / priza).

Copii intre 12-15 ani: 2-3 comprimate Paracetamol Sinus / zi (nu se recomanda mai mult de 3 comprimate / zi si mai mult de 1 comprimat / priza).

. Mai mult detalii pe farmaciatei.ro




Share pe Facebook


Articole similare:




________________________________