Cremes reteta delicioasa


Cremes reteta delicioasa
Am cautat o reteta buna pentru cremes. Si am gasit o reteta delicioasa pentru crema de cremes si pentru foile de cremes. Am luat reteta de cremes de pe gustos.ro si chiar mi-a iesit, chiar daca am facut pentru prima data.
Ingrediente crema pentru cremes: 350 de grame de zahar; 1 litru de lapte;5 oua;100 grame amidon;vanilie;budinca de vanilie;200 grame de margarina;1 plic de gelatina.
Ingrediente pentru foile de cremes: 200 grame de margarina;1 ou;200 grame faina;50 ml de apa si 1 lingurita de otet.
Cum se prepara foile de cremes: Amesteci 1 ou,1 lingurita de otet, 100 grame de faina. In alt castron, amesteci 100 grame faina si margarina. Astfel avem doua aluaturi.
Primul aluat se imparte in 2 si se intinde 2 foi cu un sucitor. Fiecare foie se unge cu jumate din aluatul numarul 2(adica cel din faina si margarina). Foile se impaturesc, se pun o ora la frigider. Se ia o foaie, se intoarce invers, se presara cu putina faina, se intind foile pe ea si se coc.
Se imparte prima coca in 2 parti si se intind 2 foi subtiri.Se unge fiecare foaie cu jumatate din a doua compozitie, se impaturesc si se dau la frigider pentru o ora.
Cum se face crema de cremes? Se amesteca zaharul,laptele,budinca si vanilia si se pun la foc mic. Separat, se bat albusurile spuma,dupa care se adauga galbenusurile si amidon
Cand incepe sa fiarba compozitia, se adauga albusul si se amesteca pentru a nu se face cocoloase.Dupa ce s-a ingrosat se ia de pe foc si se lasa 10 minute dupa care se adauga margarina cu lingura si se amesteca incet. Separat, se fierbe gelatina in putina apa, apoi se adauga la crema luata de pe foc.
Crema de cremes se adaua intre foi cand este calduta.
Reteta originala pe gustos.ro


Share pe Facebook


Articole similare:




________________________________