Prospect, indicatii Aciclovir


Prospect, indicatii Aciclovir
Consulta prospectul medicamentului Aciclovir inainte de a-l lua. O sa vedem si indicatiile Aciclovir,pret si alte lucruri. Aciclovir costa in jur de 6,82 RON in farmacii.

Pentru ce este indicat Aciclovir
infectiile pielii si mucoaselor cu herpes simplex, inclusiv herpesul genital.

Mod de administrare Aciclovir
Infectii cu virusul herpes simplex.
Adulti:curativ, in herpesul simplu, cate 1 comprimat (200 mg) de 5 ori/zi, la aproximativ 4 ore interval (cu omiterea dozei de noapte), timp de 5 zile sau mai mult; doze mai mari la bolnavii cu imunodepresie marcata sau cu absorbtie intestinala redusa - cate 2 comprimate (400 mg), de 5 ori/zi; pentru supresie, cate 1 comprimat (200 mg), de 4 ori/zi (la 6 ore interval), sau cate 2 comprimate (400 mg), de 2 ori/zi (la 12 oreinterval); pentru profilaxie, la bolnavii imunocompromisi, cate 1 comprimat (200 mg), de 4 ori/zi, eventual cate 2 comprimate (400 mg) de 4 ori/zi, in caz de imunodepresie marcata sau absorbtie intestinala deficitara.
Copii:sub 2 ani, posologia in tratamentul herpesului simplu sau pentru profilaxie la imunocompromisi este redusa la jumatate comparativ cu cea a adultului; peste 2 ani se recomanda aceasi doza ca si la adulti.
Infectii cu virusul herpes zoster.
Adulti in scop curativ: cate 4 comprimate (800 mg), de 5 ori/zi, la aproximativ patru ore interval (omitandu-se doza de noapte), timp de 7 zile.
Posologia in afectiuni renale: La bolnavii cu insuficienta renala, administrarea va fi adaptata in functie de clearance-ul creatininei. La pacientii cu insuficienta renala grava, doza este de 200 mg/zi, in doua prize, la 12 ore interval.

Pentru femeile insarcinate sau care alapteaza:
Folosirea in timpul sarcinii si alaptarii impune prudenta. Aciclovir trebuie administrat cu prudenta la gravide si lauze; in caz de necesitate se va avea in vedere rata beneficiu/risc. Aciclovir se regaseste in cantitati mici in laptele matern.

Reactii adverse Aciclovir
Pot aparea eruptii cutanate benigne, tulburari digestive (greata, varsaturi, diaree, dureri abdominale), febra, cresteri moderate tranzitorii ale bilirubinei, transaminazelor, cresteri usoare ale creatininei si ureei serice, scaderea indicilor hematologici, tulburari neurologice si psihice reversibile (oboseala, tremor, confuzie mintala), modificari EEG. Aceste tulburari regreseaza la intreruperea tratamentului.
Sursa: sfatulmedicului.ro


Share pe Facebook


Articole similare:




________________________________