Rigevidon prospect, indicatii


rigevidon prospectRigevidon prospect, indicatii
Iata un mic prospect al anticonceptionalului Rigevidon. Si cateva indicatii si efecte adverse ale Rigevidon asupra organismului. Rigevidon costa in jur de 8 lei in farmacii.

Indicatii Rigevidon . Rigevidon este un anticonceptional oral, cu efect terapeutic in durerile specifice ciclului, dismenoree si tulburari de sangerare. Este un anticonceptional cu doua componente, cu aplicare orala, actionând prin inhibarea ovulatiei.
Reactii adverse Rigevudon. Pot aparea tensiune la sani (am patit-o), simptome gastro-intestinale, cefalee, oboseala
Mod de administrare Rigevidon. Atentie, este foarte important sa respectati modul de administrare deoarece in caz contrar, acest medicament isi poate pierde efectul.
Prima pastila de Rigevidon se ia in a 5-a zi dupa inceperea ciclului si se ia 1 comprimat pe zi, timp de 21 de zile, de fiecare data la aceeasi ora a zilei, daca e posibil seara. Apoi se intrerupe administrarea timp de 7 zile. In aceasta saptamâna apare o hemoragie asemanatoare menstruatiei curente. Independent de existenta si durata acestei hemoragii, dupa intreruperea de 7 zile, in ziua urmatoare se reincepe o cura de 21 de zile.
Contraindicatii Rigevidon. Acest medicament este contraindicat daca suferiti de : varice, epilepsie, diabet, afectiuni psihice, mastopatie, icter, colecistita, stari post- hepatita.
Interactiunea Rigevidon cu alte medicamente. Unele medicamente luate concomitent cu acest anticonceptional pot reduce sau anula efectul lor. Si este vorba despre medicamentele inducatoare enzimatice( derivati de fenobarbital, antibioticele, rifampicina, derivati de pirazolona si sulfonamide.


Share pe Facebook


Articole similare:




________________________________