Prospect, indicatii SORBIFER DURULES


Prospect, indicatii SORBIFER DURULES
Ai mai jos prospectul online al medicamentului SORBIFER, indicatii, mod de administrare si tot felul.
Indicatii SORBIFER: Este folosit ca tratament profilactic si al deficitelor prelatente de fier, in anemii prin carenta de fier.

Mod de administare SORBIFER :
Pentru adulti si adolescenti peste varsta de 12 ani: 1 comprimat de 2 ori pe zi, inghitit cu apa, cu 30 min inainte de masa.
Pe durata primelor 6 luni de sarcina se administreaza 1 comprimat pe zi, iar in ultimul trimestru ca si in perioada de alaptare este recomandata doza de 1 comprimat de 2 ori pe zi. Durata tratamentului trebuie individualizata in functie de rezultatele examenelor de laborator care controleaza metabolismul fierului. . In cazul deficientelor manifeste de fier durata terapiei trebuie sa fie de 3 - 6 luni.

Efecte secundare SORBIFER: Pot aparea rar greata, constipatie sau diaree , dureri epigastrice. SORBIFER nu se recomanda la copiii sub 12 ani.
Contraindicatii SORBIFER: Acest medicament este contraindicat in caz de anemie din intoxicatia cu plumb si sideroacrestica, hemocromatoza, boli hepatice grave, ulceratii gastrice, gastrite severe, talasemie, alergie la fier, varice esofagiene

Interactiuni SORBIFER cu alte medicamente: Acest medicament nu se asociaza cu tetracicline, D-penicilamina si cu antiacidele care contin aluminiu, magneziu sau saruri de calciu.
Cam atat despre Sorbifer. Multa sanatate!


Share pe Facebook


Articole similare:




________________________________