Ciorba de pui cu smantana nu lipseste din meniul meu saptamanal. Smantana si puiul, in combinatie, sunt un adevarat deliciu. Ciorbele de tot felul nu trebuie sa lipseasca din meniul nostru zilnic. Astazi, doresc sa impartasesc cu tine succesul unei retete de ciorba de pui cu smanatana delicioase. Haideti sa vedem ingredientele necesare prepararii ciorbei de pui cu smantana.
500 de grame carne de pui proaspat
Legume(im functie de numarul de portii pe care vreti sa le faceti:) morcovi, ardei, pastranac, telina, ceapa, cartofi,
- bors ( aprox. 500 ml)
- 2 galbenusuri de ou
- 100 ml de smantana
- leustean
- cimbru(daca nu va place, nu puneti)
- (sare,piper si boia)
Cum se prepara ciorba de pui cu smantana?
Carne de pui se fierbe in apa cu sare pana se desface usor de pe oase. Dupa ce s-a desfacut carnea de pe oase, se taie fasii. Se curata legumele si se taie in cuburi. Se pun legumele la fiert. Dupa ce legumele au fiert, se toarna borsul si carnea si se condimenteaza.
Cand toate ingredienetele au fiert, ciorba se ia de pe foc si se lasa cateva minute. Amestecam smantana cu galbenusurile si adaugam amestecul peste ciorba.
Am obtinut astfel o delicioasa ciorba de pui cu smantana.
Eu folosesc acest amestec de smantana cu oua si pentru alte ciorbe.
Share pe Facebook
Trimiteți un comentariu