Ai facut ciorba de burta acasa? Am si eu o reteta delicioasa de ciorba de burta de la bunica mea. Tin mainte ca nu mancam ciorba de burta cand eram mica, nici cu insistente. Insa acum, macar lunar imi fac o ciorba de burta ca la mama acasa, sau mai bine zis ca la bunica acasa.
Ce ingrediente folosesc pentru ciorba de burta?
1 kg de burta curatata din comert
cateva grame de oase de vitel
morocovi, patrunjel, telina,leusteam,usturoi 5 catei, 2 cepe mijocii - astea le pun dupa ochi2 galbenusuri de ou
150 ml de smantana
putina lamaie
Inainte de prepararea ciorbei fac urmatoarele: spal stomacul bine si pun peste putin bicarbonat de sodiu si las asa 24 de ore. A doua zi il spal bine burta si o pun la fiert. Aici am de asteptat cateva ore pana ce fierbe burta.
Dupa aproximativ 2 ore, tai zarzavatul si il pun la fiert impreuna cu burta. Cand burta a fiert, o scot si o tai in fasii dupa cum am vazut si in restaturante.
Strecor supa in care au fiert burta si zarzavaturile. Pun un supa strecurata fasiile de burta, cei 5 catei de usturoi, condimentele si mai las putin sa fiarba.
Iau ciorba de foc, o acresc cu putina lamaie, condimentez de sare si piper. Amestec cele doua galbenusuri cu smantana si putin otet (ca sa nu se faca zdrente in supa)si dreg ciorba.
Mie asa imi place sa-mi prepar ciorba de burta?Tu cum o prepari?
Ce ingrediente folosesc pentru ciorba de burta?
1 kg de burta curatata din comert
cateva grame de oase de vitel
morocovi, patrunjel, telina,leusteam,usturoi 5 catei, 2 cepe mijocii - astea le pun dupa ochi2 galbenusuri de ou
150 ml de smantana
putina lamaie
Inainte de prepararea ciorbei fac urmatoarele: spal stomacul bine si pun peste putin bicarbonat de sodiu si las asa 24 de ore. A doua zi il spal bine burta si o pun la fiert. Aici am de asteptat cateva ore pana ce fierbe burta.
Dupa aproximativ 2 ore, tai zarzavatul si il pun la fiert impreuna cu burta. Cand burta a fiert, o scot si o tai in fasii dupa cum am vazut si in restaturante.
Strecor supa in care au fiert burta si zarzavaturile. Pun un supa strecurata fasiile de burta, cei 5 catei de usturoi, condimentele si mai las putin sa fiarba.
Iau ciorba de foc, o acresc cu putina lamaie, condimentez de sare si piper. Amestec cele doua galbenusuri cu smantana si putin otet (ca sa nu se faca zdrente in supa)si dreg ciorba.
Mie asa imi place sa-mi prepar ciorba de burta?Tu cum o prepari?
Share pe Facebook
Trimiteți un comentariu