Tortilla cu legume reteta

Tortilla cu legumeDaca ai incercat tortilla cu legume si vrei reteta, iat-o mai jos. Daca iti place sa experimentezi retete exotice,fa tortilla cu legume. Tortilla cu legume este originara din Spania si este o mancare foarte usoara. Mai departe, iti voi prezenta ingredientele necesare pentru tortilla.
Legume si condimente pentru tortilla

- 1 bucataardei gras
- 1 rosie mare
- 1 ceapa
- 300 grame de cartofi
- mazare congelata 150 de grame
- cateva frunze de cimbru
- patrunjel proaspat
- 8 oua
- lapte 100 ml
- 100 ml de lapte
- 1 varf de lingurita praf de curry
- sare, piper, nucsoara
Iata cum se prepara tortilla de legume
Se fierb cartofii in coaja, apoi se taie felii. Se caleste ceapa impreuna cu ardeiul. Peste ceapa si ardei, se pun rosia taiata cuburi si feliile de cartofi. Se adauga apoi mazarea. Se condimenteaza cu cimbru, sare, patrunjel. Se unge apoi o tava cu putin ulei.
Bat oule cu lapte, dupa care adaug boia, sare, piper, curry si nucsoara. Se pun legumele in tava, iar peste ele se toarna acest amestec. Se pune tava la cuptor pentru 30 de minute.
Apoi se scoate de la cuptor si se consuma. Mie imi place calduta.
Aceasta este reteta mea de tortilla de legume.





Read More...

Ciorba de pui smantana

Ciorba de pui smantanaCiorba de pui cu smantana nu lipseste din meniul meu saptamanal. Smantana si puiul, in combinatie, sunt un adevarat deliciu. Ciorbele de tot felul nu trebuie sa lipseasca din meniul nostru zilnic. Astazi, doresc sa impartasesc cu tine succesul unei retete de ciorba de pui cu smanatana delicioase. Haideti sa vedem ingredientele necesare prepararii ciorbei de pui cu smantana.
500 de grame carne de pui proaspat
Legume(im functie de numarul de portii pe care vreti sa le faceti:) morcovi, ardei, pastranac, telina, ceapa, cartofi,
- bors ( aprox. 500 ml)
- 2 galbenusuri de ou
- 100 ml de smantana
- leustean
- cimbru(daca nu va place, nu puneti)
- (sare,piper si boia)
Cum se prepara ciorba de pui cu smantana?
Carne de pui se fierbe in apa cu sare pana se desface usor de pe oase. Dupa ce s-a desfacut carnea de pe oase, se taie fasii. Se curata legumele si se taie in cuburi. Se pun legumele la fiert. Dupa ce legumele au fiert, se toarna borsul si carnea si se condimenteaza.
Cand toate ingredienetele au fiert, ciorba se ia de pe foc si se lasa cateva minute. Amestecam smantana cu galbenusurile si adaugam amestecul peste ciorba.
Am obtinut astfel o delicioasa ciorba de pui cu smantana.
Eu folosesc acest amestec de smantana cu oua si pentru alte ciorbe.




Read More...

www.port.ro - Program Tv Online, programe spectacole teatru

www.port.roFolosesc www.port.ro mai ales pentru program tv online si programele spectacolelor de teatru. Daca vreau sa vad ce emisiuni si filme ruleaza pe fiecare canal romanesc,vizitez port.ro. Daca vreau sa vad ce spectacole de teatru sunt in tara, vizitez port.ro. Pe langa acestea, pe www.port.ro mai puteti gasi informatii despre expozitii, spectacole, restaurante si cluburi la nivel national.Este bine sa consultati acest site, mai ales daca aveti diverse drumuri prin tara, doriti sa vedeti un spectacol de teatru sau o emisiune interesanta la TV. Programul TV Online este foarte vast si complet.
Imi este foarte usor sa-mi selectez emisiunile pe care doresc sa le urmaresc la TV. port.ro este un fel de program TV pe internet.
In concluzie, wwww.port.ro, te iubesc.




Read More...

Monopoly online gratis

Monopoly online gratisStie cineva unde pot juca monopoly online gratis cu alte persoane?Am cautat azi, am gasit cateva site-uri cu Monopoly insa trebuiau facute conturi, altele nu erau gratis. Desi mi-am cumparat un joc Monopoly, il tin in dulap. As vrea sa ma joc Monopoly online cu alti jucatori pe internet. Dar nu prea am gasit nici un site seriosi. Sau ma rog, nu erau pe placu meu. Nu ma deranjeaza varianta de Monopoly, romaneasca sau americana. Vreau doar sa ma joc online si ar fi bine sa nu ne necesite inregistrare. Deci, daca cineva stie unde pot juca Monopoly online gratis, fara inregistrare, fara download, il rog sa imi lase un comentariu mai jos.



Read More...

Despre incontinenta urinara la femei - cauze

incontinenta urinara la femei Hai sa vorbim despre incontinenta urinara la femei. Care sunt cauzele care duc la aparitia incontinentei urinare si cum se trateaza. Daca vorbim despre incontinenta urinara, ea poate fi definita ca imposibilitatea retinerii urinei in vezica si eliminiarea ei accidentala. Exemplu: daca o femeie are incontinenta urinara si stranuta puternic, poate elimina o cantitate mica de urina accidental. Tratamentele incontinentei urinare cuprind: medicatie, exercitii sau chiar operatie. Aceasta afectiune poate afecta si psihic o femei, deoarece nu este placut sa pierzi urina accidental, mai ales in public. Oricum, incontinenta urinara se poate trata,
Cele mai cunoscute cauze care produc incontinenta urinara in randul femeilor?Incontinenta poate aparea in caz de infectii urinare, raceala sau costipatie.
Alte cauze care declanseaza incontinenta: slabirea si inervatia necontroloata a muschilor vezicii urinare, nasterea unui copil care a dus la slabirea musculaturii pelviene, Parkinson, nervii care controleaza retinerea urinei in vezica sunt afectati




Read More...

Enucleatie - ce inseamna enucleatia?

EnucleatieVoi stiti ce inseamna enucleatie? M-am uitat in DEX si se pare ca enucleatie inseamna explicatie. In alta parte am citit ca enucleatia este de fapt o operatie de indepartare partiala sau totala ochiului,operatie necesara mai ales in cazul aparitiei unei tunori. Am ramas oarecum nelamurita. Voi stiti ce inseamna enucleatia?



Read More...

Reteta pizza Margherita acasa

Reteta pizza MargheritaEu stiu reteta pentru pizza Margherita de la un italian. Margherita este una dintre felurile mele preferate de pizza. Pentru aceasta reteta de pizza, ai nevoie de foarte putin ingrediente. Eu imi cumpar blatul de la magazin. Ingredientele speciale ale pizzei Margherita sunt: rosiile si mozzarella.
Pentru inceput fac un sos din pasta de rosii, ulei de masline, 1 lingurita mica de zahar si oregano dupa gust. Incalezesc cuptorul. Iau o tava, o ung cu ulei si pun blatul pentru pizza in ea. Tai mozzarella felii. Ung blatul cu sosul de rosii si adaug apoi mozzarella. Presar putin oregano si busuioc(uscat). Las pizza in cuptor pana s-a topit mozzarella.
In loc de sos de rosii, puteti folosi si rosii proaspete care se oparesc in prealabil. Eu sunt mai comoda si folosesc sos de rosii.
Oricum imi iese o delicioasa pizza Margherita.



Read More...

Tinctura de afine - Tratamente, afectiuni

Tinctura de afineTinctura de afine se foloseste pentru ca tratament pentru diverse afectiuni. Despre tinctura de afine si beneficiile ei, vom discuta in acest articol. Afinele se gasesc in special in zonele de munte. Tincturile de afine, gata preparate se gasesc in orice farmacie din orase. Hai se vedem pentru ce se foloseste tinctura de afine:

Afinele se foloseste in principal pentru tratarea diabetului. Afinele sunt bune si pentru afectiuni renale si intestinale.

Afinele sunt folosite ca tratament pentru :

diaree, enterita, enterocolita, colita de fermentatie, infectii renale, infectii urinare, reumatism, colita de putrefactie, hemoroiz, fistule anale.
Tinctura de afine se foloseste la indicatiile primite de la orice farmacist.
Observati deci ca afinele sunt niste plante cu proprietati miraculoase pentru mai multe boli


Read More...

Ce este dezvoltarea resurselor umane din perspectiva invatarii pe parcursul intregii vietii?

dezvoltarea resurselor umaneHai sa vedem ce este dezvoltarea resurselor umane din perspectiva invatarii pe parcursul intregii vietii? Un HR imi vorbise despre dezvoltarea profesionala pe parcursul intregii vietii. Adica, atat cat muncim, ne perfectionam mereu si ne dezvoltam cunostiintele mai bine zis.
Cum mi-a explicat managerul Hr-ul respectiv notiunea de dezvoltare a resurselor umane. Dezvoltarea resurselor umane reprezinta acumularea permanenta de cunostiinte si competente necesare unei profesii.
Dezvoltarea Resurselor Umane se poate defini si ca totalitatea actiunilor care sprijina indivizii de toate varstele sa dobandeasca si sa-si dezvolte cunostintele, deprinderile şi competentele necesare pentru a satisface nevoile in continua schimbare de dezvoltare personala, economica si sociala.Dupa cum observati, nevoile in munca sunt in permanenta schimbare. De aici si necesitatea dezvoltarii resurselor umane pe perioada intregii vietii. Vrei sa fii printre cei mai buni la locul de munca?Trebuie sa-ti dezvolti cunostiintele mereu.

Read More...

www.cinemagia.ro - Programul cinematografelor din Romania

www.cinemagia.roPe www.cinemagia.ro am ajuns deoarece cautam programul cinematografelor din Romania. Voiam sa vad ce filme ruleaze in cinematografele din Timisoara. Si astfel, am observat ca pe cinemagia.ro poti sa vezi programul mai multor cinematografe din Romania. Programul cinematografelor din Bucuresti, Constanta, Timisoara, Brasov, Baia Mare, Sibiu etc. In plus, poti afla ultimele noutati despre filmele care ruleaza in cinematografe, poti urmari diferite trailere si clipuri. Afla toate detaliile noilor filme care ruleaza in cinematografe doar pe www.cinemagia.ro. Se pare ca romanii sunt interesati de acest site, avand in vedere ca are vreo 80.000 de unici pe zi. Alte lucruri interesante: Box Office in Romania, Box Office in America. Chiar acuma ma uitam in Box Office si se pare ca filmul Avatar are cele mai multe incasari. In concluzie, daca doresti sa stii ce filme ruleaza in cinematografele din orasul tau, nu ezita sa vizitezi www.cinemagia.ro




Read More...

________________________________